Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na Rolavě klesla v noci teplota na -27 stupňů v následujících dnech ještě přituhne

Předpovědi meteorologů o přicházejících mrazech se začínají naplňovat. Nejnižší teploty v noci na středu naměřili na Rolavě v Krušných horách, kde bylo minus 27,2 stupně Celsia. Na Klínovci to bylo -16,2°C. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před nízkými teplotami platí až do konce týdne.

Výstraha ČHMÚ před nízkými teplotami platí až do nedělní noci na pondělí. Podle meteorologů hrozí nebezpečí prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. Doporučuje se chránit se teplým oblečením ve více vrstvách a vhodnou obuví. Malé děti, starší a nemocní občané by měli omezit délku pobytu venku.

„Během čtvrtka se začne od severozápadu s přílivem arktického vzduchu zase ochlazovat. Ve čtvrtek večer teploty na celém území klesnou na -12 °C​ a ojediněle se mohou dostat k i -20°C. Silné mrazy potrvají minimálně do poloviny února,“ uvedl meteorolog Janek Doležal.

Podle předpovědi by noc na čtvrtek měla i v nižších polohách přinést teploty do -17 °C.  Při zmenšené oblačnosti a slabém větru dokonce až -19 °C. Na horách to může být i pod hranicí dvaceti stupňů. Čtvrteční den bude zatažený s občasném sněžením. Přes den se teploty budou pohybovat od -9 do -6 °C. Na horách to bude kolem -10 °C.

Konec pracovního týdne bude opět ve znamení sněhových přeháněk a teplotami okolo -9 °C. Stejnou předpověď hlásí meteorologové i na víkend. Oblačná obloha a teploty od -9 do -5 °C.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, ČHMÚ, mrazy, výstraha, Rolava, Klínovec, Český hydrometeorologický ústav, Krušné hory, Česko, Varnsdorf, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Rolavě klesla v noci teplota na -27 stupňů v následujících dnech ještě přituhne  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.