Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Meteorologové varují přes silným větrem, na vozovce se mohou tvořit sněhové jazyky

Velkou část západních Čech zasáhne dnes sněžení, které bude doprovázet i silný vítr. Pozor by si tak měli dát hlavně řidiči, neboť hrozí tvorba takzvaných sněhových jazyků. Výstraha meteorologů je v platnosti až do večerních hodin. Zítra ráno pozor na náledí.

V úterý přes den na západě území, zejména v Plzeňském a Karlovarském kraji, bude vát čerstvý jihozápadní vítr místy s nárazy až 70 km/h. Při čerstvém větru a sněžení se od vyšších poloh budou vytvářet sněhové jazyky. Na horách v Čechách očekáváme místy i přes 15 cm nového sněhu,“ informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Silný vítr může lámat stromy, kterou jsou už teď namáhané mrazy. To platí zejména na horách, kde se aktuálně nedoporučují túry ani procházky po hřebenech. Nebezpečí mohou představovat i neupevněné předměty, které může vítr poponést. Na zahradě proto vše důkladně zkontrolujte.

Sněhové jazyky mohou nejednoho řidiče překvapit, neboť takové podmínky výrazně zvyšují riziko smyku. Ve středu ráno si dávejte pozor na náledí. A to jak na silnicích, tak také na chodníku. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven," doplnili meteorologové.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, meteorolog, Karlovarský kraj, výstraha, vichřice, Český hydrometeorologický ústav, Západní Čechy, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují přes silným větrem, na vozovce se mohou tvořit sněhové jazyky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.