Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Za svou kariéru vyčmuchal stovku osob i kradených věcí, nyní odchází Adag do zaslouženého důchodu

Za deset let své služby u policie v Karlovarském kraji odhalil policejní pes stovku osob a vyhledal přes 150 odcizených věcí. Nyní tak odchází do důchodu ke svému dvounohému parťákovi.

Německý ovčák Adag se do služeb karlovarské policie dostal už jako malé štěně z Domažlic. Od patnácti měsíců už procházel ovčák výcvikem poslušnosti, hledáním stop a anebo předmětů jako jsou nábojnice. Po složení zkoušek se mohl přiřadit k pořádkové jednotce, kde dostal i neprůstřelnou vestu.

Během své kariéry pomohl zadržet několik pachatelů. Jednou to byl například muž, který s kumpány po celém Karlovarsku kradl pohonné hmoty ze zaparkovaných aut a marně se schovával v listí. Podruhé pak zavedl policisty na stopu dalšího zloděje a přivedl je přímo před dveře ubytovny. Výčet je mnohem delší a zahrnuje i úspěchy v mezinárodních závodech policejních psů nebo českého mistrovství, kde pravidelně stával na stupních vítězů.

Hodně lidí si asi pokládá otázku, co se děje se služebními psy, když nadejde jejich čas. Pravdou je, že mnoho psovodů si už nedovede život bez svého čtyřnového parťáka představit a stejně tak je tomu i v případě Adaga, který spokojeně dožije u svého lidského kolegy.

Služební psi Franta a Adag (vpravo) 

Ještě předtím ale musí splnit poslední povinnost, tou je příprava svého nástupce Franty, který už složil zkoušky a má za sebou i první pracovní úspěch.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, služební pes, pes, krimi, výcvik, kynolog, Karlovarský kraj, Domažlice, starobní důchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za svou kariéru vyčmuchal stovku osob i kradených věcí, nyní odchází Adag do zaslouženého důchodu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.