Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté při kontrolách odhalili 139 porušení mimořádných opatření

V Karlovarském kraji provedli policisté více než tisícovku kontrol dodržování vládou nařízených opatření ohledně omezení šíření koronaviru. Při kontrolách se zaměřili zejména na nošení roušek na veřejných místech a dodržování zákazu pití alkoholu na veřejnosti. Kontrolám se nevyhnuli ani majitele či provozovatele restaurací, hospod a barů. Tam muži zákona kontrolovali, zda jsou provozovny uzavřené a je dodržována povolená provozní doba takzvaných výjedních okének.

Policisté v Karlovarském kraji provedli 1349 kontrol, kdy zjistili 139 porušení mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví. Za nenošení ochranných prostředků dýchacích cest ve 48 případech na místě uložili pokutu, 1 přestupek oznámili správnímu orgánu k projednání a 90 prohřešků vyřešili domluvou“, sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Od 5. října začal platit v České republice nouzový stav, a to na 30 dnů. O jeho vyhlášení rozhodla vláda po stále se zvyšujícím počtu nemocných novým koronavirem. Kontrolu nad tím, zda občané dodržují nařízená opatření nebo vědomě pravidla porušují začala monitorovat policie. Ta může porušení nařízení řešit domluvou, uložením pokuty nebo v krajním případě zadržením na 24 hodin.

Objevují se oznámení od občanů upozorňujících na nenošení roušek mezi lidmi. Také si občané hodně stěžují na problémové občany a bezdomovce, kteří se shlukují v parcích či před obchody a popíjejí alkohol. Občas dochází i ke shlukování mládeže v obchodních centrech, kde se sice nemohou připojit na veřejnou wifi síť, ale stále je to místo, kde se mohou potkávat.

Ve dvou případech jsme na linku 158 přijali oznámení, že občané popíjeli alkohol na veřejnosti. V prvním případě v Karlových Varech policisté za toto porušení uložili třem osobám na místě pokutu. Druhý případ řešili v Sokolově strážníci městské policie.
Vyhrocené situace jsme ale při kontrolách dodržování vládních opatření řešit nemuseli
,“ dodala tisková mluvčí.

Více než sto kontrol provedli v minulých dnech i strážníci městské policie v Karlových Varech. Řešit museli dvě oznámení.

"První se týkalo bezdomovce, který zavítal do knihovny a odmítl mít řádně nasazenou roušku. Na upozornění pracovnice knihovny reagoval neurvale, načež byl přivolanou hlídkou z místa vykázán. Druhé oznámení z pondělního odpoledne strážníci prověřili a zjistili, že v Tuhnicích je v provozu solárium, což je v přímém rozporu s vládním krizovým opatřením. Přestupkem se bude zabývat správní orgán, kterému byla věc postoupena," sdělil Marcel Vlasák, velitel Městské policie Karlovy Vary.    

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky policie. Karlovarský kraj, restaurace, bary, kontroly, Karlovarský kraj, alkohol, Karlovy Vary, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, obecní policie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté při kontrolách odhalili 139 porušení mimořádných opatření  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.