Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Voda v koupalištích Karlovarského kraje je většinou čistá, ale zatím studená

V Karlovarském kraji má stále většina koupališť vodu dobrou i díky tomu, že je poměrně studená. Výjimkou je dál Velký Rybník u Hroznětína a vodní nádrž Skalka u Chebu, kde je voda nebezpečná ke koupání. Nejkvalitnější voda je v koupalištích na Sokolovsku, vyplývá to z posledních údajů Krajské hygienické stanice (KHS) Karlovy Vary.

Podle posledních údajů hygieniků je na Sokolovsku v koupališti Michal, vodní nádrži Tatrovice, Bíle Vodě u Chodova a v nádrži Boden u Habartova voda výborná. Vodu s mírně zhoršenými vlastnostmi má nově koupaliště Na Kluči v Habartově. Voda se tam pohybuje od 20 do 22 stupňů Celsia.

Vodu vhodnou ke koupání vyhodnotili hygienici na Karlovarsku v lomu Jáma u Otovic a v koupališti Kolová. Na oblíbeném koupališti na Rolavě je kvalita voda na druhém stupni z pětistupňové škály, voda je tam tak v pořádku. Na Velkým rybníku je voda aktuálně ke koupání nevhodná. „Voda neodpovídá hygienickým požadavkům a hrozí akutní poškození zdraví, vyskytují se tam sinice i vodní květ. Vyhlášen zákaz koupání," uvedli hygienici na webu.

Na Chebsku je voda podle posledních odběrů hygieniků kromě Skalky vhodná ke koupání. V nádrži Skalka, kde hygienici vyhlásili zákaz koupání, se vyskytují sinice a vodní květ.

Víkend bude pod mrakem

Sobotní ráno bude polojasné až oblačné. Ojediněle se mohou vyskytovat slabé přeháňky, teploty se vyšplhají maximálně  na 27 °C, na horách to bude tradičně o něco méně a to 19 až 22 °C. 

Neděle bude oblačná, postupně můžeme očekávat přeháňky, místy i bouřky. K večeru se oblaha projasný. V noci teploty spadnou na 12°C, přes den naměříme od 21 do 24°C.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Koupaliště Michal

Štítky kvalita vody, koupání, počasí, předpověď, koupaliště, hygiena, Karlovarský kraj, Krajská hygienická stanice, okres Sokolov, Skalka, Karlovy Vary, Cheb, Hroznětín, Habartov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v koupalištích Karlovarského kraje je většinou čistá, ale zatím studená  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.