Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Na sport a aktivity s ním spojené, půjde letos z kraje o dva miliony korun více, než vloni

Krajští zastupitelé schválili dotační peníze pro sportovní kluby a oddíly. V letošním roce se i přes pandemii podařilo na sport vyčlenit o dva miliony korun více, než vloni. Sportovci tak nemusí žít v nejistotě, zda dotace z kraje přijdou či nikoliv.

„Podpora sportu a především sportování dětí je pro nás velmi důležitá. Proto jsme se rozhodli ve vedení kraje, že i přes propad daňových příjmů v souvislosti s koronavirovou krizí nebudeme finanční prostředky pro sport v regionu nijak krátit. Na sportovní aktivity dětí a mládeže tak jde 17, 5 milionu korun, na obnovu a údržbu sportovních zařízení 6 milionů, na sportovní akce jsou připraveny 3 miliony a na vrcholový sport 5 milionů korun,“ uvedla náměstkyně hejtmana Jana Mračková Vildumetzová.

Celkem se rozdělovalo 31,5 milionu korun. Podle krajského radního Josefa Váni se sportovní komise, která působí při Radě kraje, snažila rozdělit dotace po dlouhé diskusi velmi pečlivě.

 „Chceme, aby se o sport zajímalo co nejvíce dětí už od nižšího věku a aby jim láska ke sportu vydržela až do dospělosti. Velmi živě jsme proto diskutovali o rozdělení dotací a snažili jsme se vyjít vstříc všem žadatelům,“ dodal krajský radní Josef Váňa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky děti a mládež, podpora, sport, Karlovarský kraj, dotace, Josef Váňa, koronavirová krize, Jana Mračková Vildumetzová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sport a aktivity s ním spojené, půjde letos z kraje o dva miliony korun více, než vloni  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.