Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Sokolově začne demolice téměř 30 starých garáží

V Sokolově začne město s demolicí garáží. Objekty se nachází v lokalitě Jižní lom. Jelikož je místo v záplavovém území a není možné tam budovat trvalé objekty, chtějí zástupci radnice prostor revitalizovat.

O demolici informovalo město, které v minulosti zchátralé garáže vykoupilo od původních majitelů. Celkem půjde k zemi 26 garáží, dalších 130 už jich je pryč. Celkem tam tak zůstane 44 původních objektů z původních dvou stovek. 

„Odstranění dalších garáži zajistí společnost Marent Demolice, která byla vybrána na základě veřejné zakázky s nejnižší nabídkovou cenou. Demolice potrvá zhruba do poloviny října. Poté budou do konce října probíhat závěrečné úklidové práce. Počítá se ještě se třetí etapou demolicí, která by se měla týkat asi 12 garáží,“ vzkázalo město v tiskové zprávě. 

Sokolov chce prostor revitalizovat tak, aby tam vznikla lokalita podobná té za Krejcarovou lávkou. Zároveň v okolí garáží vznikaly černé skládky a stahovali se tam lidé bez domova. Na území není možné stavět trvalé objekty, protože se nachází v záplavové zóně. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Sokolov, demolice, garáž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově začne demolice téměř 30 starých garáží  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.