Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chtěl prodat byt, který ale nebyl jeho. Podvodníkovi hrozí až pět let vězení

Až pět let vězení hrozí dvaatřicetiletému muži, kterého obvinili sokolovští policisté ze spáchání přečinu podvodu. Muž se podle nich pokoušel prodat byt svého příbuzného, který o tom nevěděl. Z prodeje měl získat zhruba 500 tisíc korun.

Dvaatřicetiletý muž měl podle policie oslovit makléře realitní společnosti s tím, že pro něj má byt k prodeji. Zapomněl ale zmínit, že není majitelem bytu. Ten vlastnil jeho příbuzný, který neměl o prodeji tušení.

„Začátkem dubna měl obviněný využít důvěřivosti a špatného zraku svého příbuzného, přičemž mu měl dát k podpisu kupní smlouvu s tvrzením, že se jedná pouze o dodatek k prodeji garáže. Devětapadesátiletý muž měl dokument proto bez přečtení podepsat," uvedla policejní mluvčí Eva Valtová.

Za prodej bytu měl dvaatřicetiletý muž získat téměř 500 tisíc korun. V těchto dnech zahájili sokolovští kriminalisté trestní stíhání muže.  „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu,“ uvedla mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, podvod, policie, prodej, byt, Sokolovsko, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěl prodat byt, který ale nebyl jeho. Podvodníkovi hrozí až pět let vězení  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.