Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stavba okružní křižovatky v Sokolově za 30 milionů je zhruba v polovině

Stavební práce na okružní křižovatce ve čtvrti Stará Ovčárna v Sokolově jsou nyní zhruba v polovině. Společná akce Karlovarského kraje a města Sokolov vyjde na 30 milionů korun. Přestavba původní nebezpečné křižovatky ulic Závodu míru a Stará Březovská na kruhový objezd pokračuje podle plánů a drží se termínů.

„Aktuálně jsou všechny sítě dokončeny, kromě plynu, a chybí ještě malá část kanalizace. Zhruba do 14. září podle harmonogramu by mělo dojít ke dláždění prstence včetně středu. V tuto chvíli jsou tam pokládány podkladní vrstvy," řekl náměstek hejtmana Jan Bureš (ODS).

Dopravu frekventované křižovatky řídí v místě několik semaforů, které pouštějí vozidla vždy z jednoho směru. Řidiči tak musejí počítat až s několikaminutovým čekáním. Podle náměstka se kvůli stavebním pracím zhruba v září změní umístění semaforů a křižovatkou se bude projíždět jinak.

Stavební práce, které provádí společnost Strabag, začaly v dubnu a s jejich dokončením se počítá do konce roku. U nepřehledné křižovatky se stávaly v minulosti často nehody. Dosud zde nebyly vybudovány například ani chodníky či osvětlení.

Investorem akce je Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje společně s městem Sokolov. Z celkových nákladů 30 milionů korun je podíl města 12 milionu korun. Město hradí například úpravu zeleně, výstavbu nových chodníků nebo veřejného osvětlení. Z podílu kraje ve výši 18 milionů korun je aktuálně prostavěno zhruba sedm milionů korun. Kraj výstavbu kruhového objezdu hradí především z peněz od Státního fondu dopravní infrastruktury.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KSUS

Štítky správa, stavby, silnice, Sokolov, kruhový objezd, Karlovarský kraj, Jan Bureš, ODS, Strabag, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba okružní křižovatky v Sokolově za 30 milionů je zhruba v polovině  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.