Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sokolov nechá zbourat prázdný bytový dům v ulici Svatopluka Čecha

Sokolov chystá demolici dalšího objektu v sociálně vyloučené lokalitě. Do konce roku chce radnice nechat zbourat bytový dům v ulici Svatopluka Čecha u dopravního terminálu, kde by mělo pak vzniknout parkoviště. Náklady na bourání se odhadují na 13 milionů korun.

Město před časem objekt o dvou vchodech v blízkosti centra odkoupilo. Člověk, který v lokalitě kupoval byty, tam později nastěhoval problematické nájemníky. Město tam proto už dřív vyhlásilo bezdoplatkovou zónu, kde noví nájemníci nemají nárok na doplatek na bydlení. Vyhlašováním takových zón se některá města brání příchodu nových nájemníků závislých na dávkách na bydlení. Ustanovení zákona o pomoci v hmotné nouzi, které tuto pravomoc samosprávám dává, má také oponenty. Nevládní organizace tuto praxi dlouhodobě kritizují, poukazují na to, že se tím problém neřeší, jen se přesouvá do jiných míst.

Budova v ulici Svatopluka Čecha určená ke zbourání je značně zchátralá. „Rekonstrukce by byla nepřiměřeně drahá. Na tom místě se počítá s výstavbou parkoviště," uvedl mluvčí radnice Vladimír Meluzín. Na demolici nyní radnice vyhlásila výběrové řízení. Zájemci se mohou hlásit do konce srpna. Město bude chtít opět zažádat o dotace určené na demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách.

Bourání domu v ulici Svatopluka Čecha je poslední z plánovaných demolic. Dvě již město před časem uskutečnilo v Heyrovského a Hornické ulici, kde bylo úspěšné v žádosti o státní dotace. Místo zbouraných budov chce radnice vybudovat dvě parkoviště, na které se v současné době vytváří projekt.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městský úřad Sokolov

Štítky Sokolov, demolice, bytový dům, Svatopluka Čecha, Svatopluk Čech, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov nechá zbourat prázdný bytový dům v ulici Svatopluka Čecha  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.