Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájem o městské zakázky týkající se oprav školních budov je velký

V Sokolově připravují několik rozsáhlých oprav školních budov. Podle místostarosty města Jana Picky (nez.) je o městské zakázky mezi dodavateli velký zájem i když se jedná o zakázky s pevně stanoveným termínem dokončení.

„Snažíme se většinu těchto akcí směřovat na prázdniny, proto je připravujeme s velkým předstihem. A s předstihem je i soutěžíme, aby si vítězná forma dokázala rezervovat dostatečné pracovní kapacity a zakázku zvládla v požadovaném termínu,“ vysvětluje Jan Picka.

Během letošního léta bude Sokolov například opravovat sociální zařízení v Základní škole Švabinského. Tady se jedná o zakázku, která přesahuje jeden milion korun.

„Do výběrového řízení se nám přihlásilo šest firem. Ta nejvýhodnější nabídka byla zhruba o sto tisíc levnější, než jsme původně plánovali,“ doplňuje starostka města Renata Oulehlová (ANO) s tím, že vedení města těší zájem firem pracovat pro místní radnici.

Další školní zakázka se týká Základní školy Běžecká, kde má dojít k opravě střechy. I tady byl zájem firem relativně velký a do soutěže se hlásilo osm zájemců.

„Na této zakázce jsme ušetřili zhruba milion korun z městské kasy. Původně jsme měli rozpočet 3,7 milionu korun, ale vítězná firma nabídla o milion korun méně,“ pokračuje místostarosta s tím, že úsporu město zaznamenalo i u výběrového řízení na zpracování projektu opravy vody, kanalizace, plynu a elektriky v základní škole Rokycanova. Tady město počítalo s rozpočtem devíti set tisíc korun, a vítěz to zvládne za 527 tisíc.

„V rámci většiny městských zakázek se snažíme oslovovat jak firmy takzvaně napřímo, tak vše zveřejňujeme na portálu EZAK, aby se nám mohli přihlásit i další firmy. A to se nám daří,“ dodala starostka Sokolova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky školy, Sokolov, opravy, zakázky, výběrové řízení, prázdniny, oprava, Jan Picka, základní škola, Renata Oulehlová, školní budova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o městské zakázky týkající se oprav školních budov je velký  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.