Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Herní prvky na dětských hřištích jsou zkontrolovány a opraveny

Sokolovská radnice nechala zkontrolovat a opravit herní prvky na všech svých dětských hřištích. V době pandemie je navíc pravidelně desinfikuje a podle místostarosty města Jana Picky (nez.) je nechává i v době pandemie otevřená.

„Na území našeho města je zhruba osm desítek dětských hřišť.  Některá jsou větší, jiná menší, ale všude, kde jsou nějaké herní prvky, byla provedena jejich revize a pokud to stav vyžadoval i oprava. Někde došlo i k jejich výměně,“ uvedl Jan Picka.

Hřiště byla v uplynulých měsících, kdy se celá republika potýkala s další vlnou pandemie koronaviru pravidelně a důkladně desinfikována. „Věděli jsme a víme, že situace, kdy jsou uzavřené školy a školky je složitá a proto jsme nechtěli hřiště zavírat a věřili jsme lidem, že budou dodržovat nařízená opatření,“ pokračoval dále místostarosta.

Vedení města se snaží, aby byla dětská hřiště v dosahu každých rodičů. Někde jsou větší hřiště jinde menší. „Pravidelně se o ně staráme a jen na jaře letošního roku nás zmiňovaná revize vyšla na zhruba dvě stě tisíc korun,“ dodala starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Problém měli v Sokolově pouze s místním skateparkem, který radnice původně nechala otevřený, ale jeho návštěvníci nerespektovali daná vládní nařízení a nepomohly ani domluvy městských strážníků.

„Ti docházeli do skateparku pravidelně a protože jeho návštěvníci nebyli ochotni respektovat daná nařízení, nedodržovali odstupy ani neměli zakryté dýchací cesty, nezbylo nám nic jiného, než skatepark uzavřít,“ popsal situaci ohledně nedávného uzavření skateparku Jan Picka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky dětská hřiště, revize, herní prvky, Sokolov, dětské hřiště, Jan Picka, radnice, pandemie, pandemie covidu-19, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Herní prvky na dětských hřištích jsou zkontrolovány a opraveny  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.