Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stavební práce na jednom z největších sídlišť budou rozděleny do tří etap

V Sokolově začíná rozsáhlá oprava a modernizace komunikace v Atletické ulici. Jedná se o akci v hodnotě více než šest milionů korun, která do července částečně omezí život na sídlišti Vítězná.

„Stavební úpravy komunikace a parkoviště v Atletické ulici jsou naplánovány do tří etap. První od března do dubna, druhá od dubna do května a třetí etapa se má uskutečnit od května do července.  Jednotlivé etapy se prolínají kvůli návaznosti na stavební práce a s ohledem na vývoj počasí,“ uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Ten dále uvedl, že se dodavatelská firma bude vždy snažit ukončit nejdříve jednu etapu a teprve poté zahájit etapu další tak, aby bylo omezení provozu v lokalitě co nejmenší.

„Není nám lhostejné, jak sokolovská sídliště vypadají a proto se tady realizuje řada investičních akcí. Právě sídliště Vítězná je toho příkladem. Věřím, že některá dočasná omezení kvůli stavbě lidé pochopí a vynahradí nám je mnohem lepší stav pozemní komunikace,“ uvedl místostarosta Jan Picka (nez),  který mnoho let na zmiňovaném sídlišti Vítězná žije.

Z důvodu stavebních prací bude na nezbytně nutnou dobu zaveden oboustranný provoz ve Sportovní ulici s výjezdem do ulice Spartakiádní a ve vnitrobloku Atletická s výjezdem do Vítězné ulice.

„Jednotlivé etapy budou postupně předávány do předběžného užívání pro provoz vozidel. Celkové náklady jsou přes 6,2 milionu korun, z této částky představuje dotace tři miliony korun. Poskytovatelem dotace je Ministerstvo pro místní rozvoj,“ dodal mluvčí Sokolova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky rekonstrukce, Atletická ulice, sídliště Vítězná, Sokolov, Karlovarský kraj, sídliště, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavební práce na jednom z největších sídlišť budou rozděleny do tří etap  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.