Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Mezi Šabinou a Tisovou na Sokolovsku bude nová cyklostezka

Svazek obcí Mikroregion Sokolov chce v příštím roce postavit cyklostezku mezi Šabinou a Tisovou na Sokolovsku. Nová stezka pro chodce i cyklisty spojí pravý břeh řeky Ohře s páteřní cyklostezkou Karlovarského kraje. Na akci za 12,87 milionu korun se budou finančně podílet Sokolov, Březová i Tisová, přičemž většinu nákladů pokryje dotace. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Z celkových nákladů 12,87 milionu korun má Mikroregion Sokolov přislíbenou dotaci od Státního fondu dopravní infrastruktury přibližně za 9,7 milionu korun. Sokolov dá na novou stezku 1,35 milionu korun, stejně jako Březová, a Šabina 500.000 korun.

Nová cyklostezka bude určena zejména pro cyklisty a chodce. Cyklostezka bude ale z části sloužit i jako přístupová cesta na přilehlé zemědělské pozemky a také pro přístup do chatové oblasti.

"Trasa bude začínat v obci Šabina u současné lávky přes Ohři. Bude pokračovat po místních komunikacích, mezi zahrádkami projde na pravý břeh Ohře, dále povede podél chatové osady a za ní po lávce na levý břeh Ohře. Před železniční tratí u Hlavna se napojí na současnou cyklotrasu. Stavba se týká území Šabiny, Hlavna a Tisové," sdělil Vladimír Meluzín.

Svazek obcí Mikroregion Sokolov je tvořen pěti městy, Sokolovem, Loktem, Chodovem, Březovou a Novým Sedlem, a devíti obcemi. Územně je svazek obcí situován do okresu Sokolov a okrajově do okresu Karlovy Vary.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, rekreace, stavby, cyklostezky, Sokolov, cyklostezka, Tisová, okres Sokolov, Ohře, Březová, Karlovarský kraj, Státní fond dopravní infrastruktury, Šabina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Šabinou a Tisovou na Sokolovsku bude nová cyklostezka  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.