Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Obyvatelé Chodova jsou proti stavbě obchodního centra

Součástí krajských voleb bylo v Chodově i referendum o stavbě obchodního centra. To chce investor postavit na prázdném pozemku mezi ulicemi Dvořákova, U Porcelánky a Čs. Odbojářů. Obyvatelé města se záměrem nesouhlasí.

„V tuto chvíli už je jasné, že Chodováci se v místním referendu vyjádřili proti výstavbě nového obchodního centra na louce pod bývalým restaurantem Dukla,“ sdělil Patrik Pizinger, starosta Chodova (Místní).

K tomu, aby bylo referendum platné, bylo třeba, aby se v něm vyjádřilo minimálně 35 % voličů. Tato hranice splněna nebyla a referendum tak nemůže být platné. Vedení města ho ale jako platné vnímat bude.

„I když volební účast těsně nestačila k tomu, aby bylo referendum platné, hodlám dostát svému slibu a výsledek referenda budeme s kolegy respektovat,“ dodal starosta, který poděkoval všem Chodovákům, kteří přišli k volbám a využili svého práva rozhodnout o budoucí podobě města.

Na výsledek referenda reagovalo hodně lidí i ve facebookové diskuzi na profilu města: "Když jsem zjistila, že centrum nebude, s radostí jsem zatleskala," uvedla Iveta Glaserová. Podobný názor má i Jaroslav Žák, který napsal: "No a můžete začít přemýšlet o nějakém smysluplném využití tohoto pěkného místa ve středu města, už by bylo na čase, něco tam vymyslet a nenechávat to stále ležet ladem." Zazněly ale i opačné názory, například Jana Míková se ptala: "Proč ne? Vzdyt v Chodově žádné obchodní centrum není a za každou maličkosti se musí jet do Karlových Varů."

Záměrem investora bylo vybudovat jednopodlažní objekt se zelenou střechou, který by poskytl místo pro pět prodejen. Nabízet by mohly drogerii, oděvy nebo obuv. Referendum starosta vyhlásil proto, že se jedná o velký zábor zelené plochy v centru města a lidé se k tomuto záměru nemohli vyjádřit před komunálními volbami. Stavba menšího obchodního centra už byla jednou odmítnuta, a to v roce 2017 vedením tehdejší radnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, referendum, Chodov, výsledky, obchodní centrum, Patrik Pizinger, Jaroslav Žák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Chodova jsou proti stavbě obchodního centra  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.