Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Sobota 30. března 2024  |  Svátek má Arnošt
Bez reklam

Sokolovská uhelná a Accolade připraví nové průmyslové zóny

Sokolovská uhelná (SUAS) a developerská skupina Accolade budou spolupracovat na přípravě průmyslových zón na Sokolovsku. První nájemci by plochy pro logistiku, e-commerce a lehkou výrobu mohly začít obsazovat v roce 2022. Sokolovská uhelná vlastní řadu brownfieldů a nevyužitých ploch. Accolade v Karlovarském kraji působí na Chebsku i Karlovarsku. Nyní obě firmy podepsaly memorandum o spolupráci, informovala dnes SUAS v tiskové zprávě.

Partnerství významného regionální zaměstnavatele a investiční skupiny, která působí na čtyřech trzích EU, má za cíl kvalitně připravit Sokolovsko na modernizaci a budoucí rozvoj průmyslu.

"Máme spoustu brownfieldů z bývalého podnikání a samozřejmě také zónu, které je připravená mezi Sokolovem a Starým Sedlem, a chceme konečně tyto plochy oživit. Donedávna to nemělo moc velký smysl, byla tady nízká nezaměstnanost a naše podnikání ještě fungovalo. Ale do budoucna nabývá tato cesta na významu a oživením tady chceme vytvořit nové pracovní příležitosti," řekl na dotaz předseda dozorčí rady SUAS a jeden z vlastníků Jaroslav Rokos.

Sokolovská uhelná tím reaguje na chystané změny v uhelné energetice, které zřejmě urychlí útlum těžby a zpracování hnědého uhlí, ale také na propad ekonomiky v souvislosti s pandemií koronaviru. Podle Rokose chce firma zajistit práci pro současnou generaci i pro tu další.

Obě firmy už představily zvažované záměry zástupcům města Sokolov a Karlovarského kraje. Definitivní podoba partnerství a dalších kroků bude v létě stvrzena smlouvou. Ještě v tomto roce by měla začít projekční příprava včetně územních rozhodnutí a v roce 2021 by mohly začít fyzické práce na zasíťování pozemků. Začátek první fáze výstavby hal pro nájemce při standardním schvalovacím procesu začne do dvou let.

"V Karlovarském kraji investujeme už šestým rokem a musím říci, že se za tu dobu kraj neskutečně posunul a v našich očích dnes patří mezi jedny z nejatraktivnějších lokalit pro rozvoj moderního průmyslu v celé střední Evropě. Poslední měsíce ukázaly, že kvalitní infrastruktura pro podnikání může za jakékoli situace zaručit chod ekonomiky a je logické, že potřeba prostor pro odvětví, jako jsou lehká výroba, e-commerce a logistika, bude nadále růst. Zvlášť v době pandemie a karantén je zásobování nás všech enormně důležité. Je čas znovu se začít prát s rostoucí nezaměstnaností, což na Sokolovsku spojíme s přeměnou území, která byla úplně nebo částečně zasažena těžbou," dodal výkonný ředitel skupiny Accolade Milan Kratina.

Sokolovská uhelná disponuje na Sokolovsku například areálem Přátelství - Silvestr u Citic, která má přes 31 hektarů, ale hlavně 130hektarovou plochou u Starého Sedla, která je strategickou zónou pro Karlovarský kraj. Accolade má zkušenosti s budováním a vyhledáváním investorů do průmyslových zón. V České republice, Polsku, Německu a na Slovensku vlastní síť 26 industriálních parků. Za více než devět let existence vytvořila společnost portfolio komerčních nemovitostí o rozloze přesahující 1,3 milionu čtverečných metrů v hodnotě téměř 1,134 miliardy eur (přes 30 miliard korun). Neinvestuje jen do výstavby, ale také do revitalizace brownfieldů.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, reality, uhlí, Sokolovská uhelná, Accolade, Sokolov, průmyslová zóna, Karlovarský kraj, okres Sokolov, brownfield, podnikání, okres Cheb, Evropská unie, Staré Sedlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovská uhelná a Accolade připraví nové průmyslové zóny  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.