Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Sokolov převezme od Veolie správu vodohospodářských sítí

Sdružení obcí na Sokolovsku začne provozovat vodovody a kanalizace samo. Dosud sítě prostřednictvím Vodohospodářské společnosti Sokolov provozovala firma Veolia, současná smlouva ale končí na konci roku letošního roku. Obce se rozhodly část závodu odkoupit, a proto byla zřízena nová společnost Vodárna Sokolovsko, která od 1. ledna 2021 nahradí současného provozovatele. V tiskové zprávě to uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín. Přesnou kupní cenu radnice zatím neuvedla.

Otázkou, kdo bude provozovat sítě po skončení smlouvy, se město zabývalo přes dva roky. "První variantou bylo pokračování v současném modelu, respektive vyhlášení výběrového řízení, a opětovné uzavření nové nájemní smlouvy s vítězem. Na základě vypracovaných odborných studií však byla zvolena druhá možnost, a to samostatné provozování," uvedl místostarosta Sokolova Karel Jakobec (ODS).

Podle mluvčího stoprocentní vlastnický podíl ve společnosti Vodárna Sokolovsko drží, a tím ji také fakticky ovládá, Sokolovská vodárenská, která je vlastníkem místní vodohospodářské infrastruktury. "To kromě jiného znamená, že budoucí zisk z hospodaření nového subjektu zůstane přímo v regionu, a může tak být efektivně reinvestován do oprav a dalšího rozvoje vodovodní a kanalizační sítě," uvedl Vladimír Meluzín. Podle něj se cena vody pro obyvatele Sokolovska zatím měnit nebude.

Sokolovská vodárenská spravuje infrastrukturu také v okolních obcích, jako jsou Březová, Bukovany, Dolní Rychnov, Kaceřov, Kynšperk nad Ohří, Oloví, Staré Sedlo, Šindelová, Vintířov a mnohé další.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, voda, Sokolov, Veolia Environnement, okres Sokolov, Karel Jakobec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov převezme od Veolie správu vodohospodářských sítí  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.