Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Demolice uzavřené Krejcarové lávky začne v nejbližších dnech

Realizace projektu, na který se dlouho čekalo, se konečně rozběhne. V Sokolově začne demolice a stavba nové Krejcarové lávky. Investorem je Ministerstvo financí České republiky, které zajišťuje i celou administraci projektu.

„Po několika měsících čekání a dlouhých vyjednáváních byl konečně schválen dodatek, který odbrzdil stavbu nové Krejcarové lávky přes řeku Ohři. Jako první přijde na řadu demolice staré mostní konstrukce, která má začít v pondělí 8. června,“ uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Zhotovitel bude pro příjezd na stavbu využívat komunikaci vedoucí přes Jižní lom. Demolice staré lávky by měla skončit v průběhu července a poté budou zahájeny práce na základech nového přemostění.

„Během prací bude v okolí stavby zavřena cyklostezka, objízdná trasa bude vedena po nové stezce za klášterem a dále přes Staré náměstí. S dokončením lávky se počítá do října příštího roku,“ pokračuje mluvčí.

Stavba nové Krejcarové lávky je celá hrazena v rámci projektu Koncepce řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji.

„Město Sokolov uhradí pouze náklady na zajištění osvětlení lávky a okolí. Podíl ministerstva financí je 57,8 milionů korun a podíl města představuje 1,8 milionů korun,“ dodal Vladimír Meluzín s tím, že lávka byla zavřena loni v září zhotovitelem akce, kterému bylo staveniště předáno a který za něj nese plnou odpovědnost.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky stavba, Krejcarová lávka, Sokolov, demolice, Karlovarský kraj, lávka, projekt, Ministerstvo financí České republiky, Ohře, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice uzavřené Krejcarové lávky začne v nejbližších dnech  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.