Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sokolov chce chátrající garáže na Jižním lomu začít bourat

Sokolov postupně odkupuje garáže v Jižním lomu, kde se dlouhá léta tvořily černé skládky. Z 200 garáží jich město zatím získalo 130, garáže odkupuje za 10.000 korun. Radnice chce odkoupené garáže postupně bourat, řekl místostarosta Sokolova Jan Picka (nez.)

"Už jsou tam ucelené bloky garáží, které se nám podařilo vykoupit. To znamená, že můžeme začít garáže postupně bourat. Sledujeme nabídky společností, které by byly schopné provést likvidaci garáží. Zatím jsme ale dostali nabídky, u kterých cena byla příliš vysoká," řekl Jan Picka.

Chátrající garáže se staly velkou černou skládkou a ročně je odtud odváženo několik plných kontejnerů. Při nedávném dvoutýdenním úklidu odvezly Sokolovské technické služby (SOTES) z opuštěných garáží šest tun odpadu a 128 pneumatik. Loni byly z místa odvezeny tři kontejnery s pneumatikami, jichž bylo přes 400. Podle radnice nepomohly ani fotopasti, některé z garáží byly i vykradeny.

Město teď čeká na odkup zbývajících 70 garáží. S pozemky po zdemolovaných garáží vedení města nemá žádný záměr. Podle Picky jsou v záplavové oblasti, proto se tam nic stavět nebude. Výstavba rodinných domů, které radnice plánuje také na Jižním lomu, do těchto míst zasahovat nebude.

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky ČR, správa, odpady, Sokolov, garáže, garáž, Jan Picka, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chce chátrající garáže na Jižním lomu začít bourat  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.