Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavba mostu a silnice u Anenského údolí je zhruba v polovině

Modernizace křižovatky Anenské údolí mezi Kraslicemi, Rotavou a Olovím na Sokolovsku je zhruba v polovině. Součástí akce je i stavba nového mostu přes řeku Svatavu. Opravy silnice začaly loni v červenci a s jejím dokončením se počítá v únoru příštího roku. Celá akce bude stát přibližně 110 milionů korun, řekl ředitel Krajské správy a údržby silnic Jan Lichtneger.

"Měli jsme krátkou pauzu kvůli koronaviru, ale nyní vše běží dál. Jsou tam pouze drobné změny, jinak jde vše podle plánu. Stavební práce jsou přibližně v polovině," řekl Jan Lichtneger.

Vozovka dostane nový povrch, rozšíří se a zpevní se krajnice. Jde o úsek dlouhý přibližně 500 metrů. Původní frekventovaná křižovatka byla prudká a nebezpečná, nahradí jí proto nový most.

Původní most se již zboural a pracuje se na stavbě nového mostu, postavily se masivní betonové základy, podpěry a pilíře. V současné době se pracuje na montáži výztuže a bednění. Bylo nutné podle Lichtnegera také zajistit přilehlý svah podél silnice, protože hrozil sesuv skály.

"Dále se začalo pracovat na přeložení komunikace, kde stavbaři provádí násyp vhodným materiálem. V nejbližší době bude položena nová asfaltová silnice," uvedl Lichtneger.

V místě rekonstrukce silnice musejí řidiči počítat dále s omezením.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Karlovarský kraj, Anenské údolí, okres Sokolov, Kraslice, Oloví, Svatava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba mostu a silnice u Anenského údolí je zhruba v polovině  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.