Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam s bioodpadem? Ostrov přistaví velké kontejnery

Také o letošním podzimu budou mít obyvatelé Ostrova možnost vyhodit shromažďovaný bioodpad. Velkoobjemové kontejnery budou do konkrétních lokalit přistavovány o víkendech. Město varuje, aby lidé do nádob nevhazovali běžný komunální odpad.

Město zajistí kontejnery do míst, která se již dříve osvědčila v čistotě vyhazovaného odpadu. Bioodpadem se totiž rozumí pouze tráva, květiny, hlína, dřevní štěpky, piliny či rostlinný odpad z domácností. V mnoha lokalitách se ale již dříve stalo, že lidé do odpadových nádob vyhazovali běžný komunální odpad. „Proto v takovýchto místech kontejnery na bioodpad umísťovat nebudeme. Pro všechny nadále platí, že je možné odvážet bioodpad do Sběrného dvora v Krušnohorské ulici čp. 792 zcela zdarma,“ uvedla za město Ostrov Petra Niederhafnerová, jež se stará o odpadové hospodářství.

Pokud se chtějí zahrádkáři zbavit větví či kmenů stromů, je potřeba je pokrátit na maximální délku padesáti centimetrů. „Pařezy s kořeny, hlínou a kamením do bioodpadu nepatří,“ upozornila Niederhafnerová. Město varuje také před přeplňováním velkoobjemových kontejnerů a v případě plné nádoby nabádá k vyčkání do dalšího termínu přistavení nádoby. Konkrétní místa a data přistavení kontejnerů jsou umístěna na webových stránkách města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Barbora Drozdová

Štítky odpad, kontejner, bioodpad, biologicky rozložitelný odpad, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam s bioodpadem? Ostrov přistaví velké kontejnery  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.