Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Obyvatelé Ostrova sní o komunitní zahradě, chtějí ji vybudovat sami

Nevyužívaná zahrada u klášterního areálu v Ostrově začala zajímat skupinku aktivních obyvatel města. Ta začala plánovat vznik komunitní zahrady a vlastními silami chce toto místo změnit. Po městě žádá souhlas s možností podat žádost o dotaci.

„My jsme jako město vlastníkem pozemku a proto jim musíme dát souhlas k tomu, aby mohli požádat nadaci Via o dotaci ve výši sto tisíc korun,“ vysvětlil starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Ten je nápadem potěšen, nicméně společně s radou města požaduje předložení veškerých návrhů a projektů k pozdější realizaci komunitní zahrady. Ta by se měla stát místem pro setkávání, odpočinek, relaxaci, ale také místem, kde si lidé budou moci vypěstovat ovoce, zeleninu nebo bylinky.

„Nechceme jim úplně zasahovat do jejich nadšení, ale na druhou stranu chceme, aby to místo mělo nějaký ucelený ráz. I proto jsme přivítali informaci, že při budování zahrady chtějí spolupracovat se zahradními architekty,“ dodal starosta.

Zahrada by měla vzniknout v sousedství kláštera a měla by být veřejně přístupná. K aktivistům se mohou zapojit i další dobrovolníci, kteří mají chuť a zájem zlepšit a zpříjemnit okolí kláštera.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu ostrov

Štítky komunitní zahrada, klášter Ostrov, Ostrov, dotace, souhlas, Karlovarský kraj, nadace Via, zahrada, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Ostrova sní o komunitní zahradě, chtějí ji vybudovat sami  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.