Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radnice plánuje dvě stavební akce ve Staré Roli, jednou z nich je demolice kina

Zbourání mnoho let opuštěného kina a rekonstrukce vnitrobloku ve Svobodově ulici, to jsou dva projekty, které vedení Karlových Varů chystá v městské čtvrti Stará Role. Stavební úpravy vnitrobloku začnou v následujících dnech a vyžádají si investici 3,4 milionu korun.

„Ve Svobodově ulici dojde k rozsáhlé rekonstrukci, během které chceme opravit příjezdovou komunikaci, chodníky, vybudovat parkovací stání a upravit zeleň,“ vysvětluje Petr Bursík (ODS), náměstek karlovarské primátorky.

Podle jeho dalších slov bude v následujících dnech podepsána smlouva s dodavatelskou firmou a následná realizace má začít v červnu. „Harmonogram prací je nastaven na jednadvacet týdnů od převzetí staveniště a nabídková cena je 3,4 milionu korun,“ dodal náměstek s tím, že projekt revitalizace vnitrobloku Svobodova leží na radnici už mnoho let, ale nikdy se ho nepodařilo zrealizovat.

Další pro Starou Roli vcelku zásadním projektem je plánovaná demolice budovy mnoho let nevyužívaného kina. Ta je sice naplánována až za příští rok, nicméně přípravy jsou v plném proudu. „Máme již demoliční výměr a nyní zpracováváme projekt, na který budeme žádat o dotaci. Předpoklad je mít vše hotové a připravená ještě v letošním roce, na jehož konci chceme vypsat výběrové řízení na dodavatele,“ doplnil další náměstek karlovarské primátorky Josef Kopfstein (Karlovaráci).

Budova kina je zhruba dvacet let uzavřena. Když přestala sloužit jako kino, byla v ní restaurace a diskotéka. I tyto projekty ale skončily a jiné využití se pro chátrající budovu nepodařilo najít. Na jejím místě by měl vzniknout park.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kino, Stará Role, brownfield, dotace, Karlovy Vary, projekt, vnitroblok, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice plánuje dvě stavební akce ve Staré Roli, jednou z nich je demolice kina  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.