Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

„Dobráci“ se konečně dočkají, stavba nové zbrojnice začne ještě letos

Příprava stavby nové hasičské zbrojnice trvá v Ostrově již několik let. Její původní projekt byl změněn a nyní má vedení města připravené podklady pro vypsání výběrového řízení na dodavatele stavby. To musí ale ještě schválit zastupitelé.

“Víme, že stávající prostory našim dobrovolným hasičům nevyhovují a proto jsme stavbu nové zbrojnice připravovali už v minulých letech. Realizace se ale odkládala kvůli změnám v projektu, neboť v budově nové zbrojnice měla původně sídlit i městská policie. Ta má ale novou služebnu v centru města, což se ukázalo výhodné nejen ekonomicky, ale i takříkajíc strategicky,“ vysvětluje starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Po úpravě projektu promluvila do záměrů radnice pandemie nemoci covid-19, ale letos již na realizaci projektu dojde. Výběrové řízení na stavbu zbrojnice by mělo schválit zastupitelstvo města koncem dubna a začátkem května by měla být zveřejněna výzva k podávání přihlášek.

„V polovině června se budou došlé nabídky vyhodnocovat a počítáme s tím, že se do konce června podepíše smlouvu o dílo. Ihned poté začne realizace, která je plánována na dvacet měsíců od podpisu smlouvy,“ doplnil Jiří Jiránek, vedoucí odboru kanceláře starosty města Ostrov.

Nová zbrojnice bude stát na Jáchymovské ulici vedle sídla Integrovaného záchranné systému. Očekávaná cena díle je 47,5 milionu korun bez DPH a základním hodnotícím kritériem bude právě nabízená cena.

„Naši hasiči od počátku epidemie Covid 19 jsou kromě plnění obvyklých povinností nasazováni k plnění velice složitých úkolů s hlediska provádění dezinfekce prostor a součinnosti s ostatními složkami IZS. I proto si nové a moderní prostory zaslouží. Stěhovat by se do nich měli na začátku roku 2023,“ dodal Jan Bureš s tím, že v letošním rozpočtu má město na tuto akci vyčleněno pět milionů korun.

Stavbu nové zbrojnice vítají i samotní hasiči. Podle starosty SDH Ostrov Milana Kuny má stávající budova zbrojnice už dávno doslouženo. „Kdysi byla postavena v akci ZET a to nejlepší má už za sebou. V nové budově získáme lepší garážová stání a hlavně sociální zázemí nejen pro náš pobyt na zbrojnici, ale také pro školení a vzdělávání,“ uvedl Milan Kuna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasiči Ostrov

Štítky hasiči Ostrov, zbrjnice, projekt, stavba, výběrové řízení, muniční sklad, Ostrov, Jan Bureš, Milan Kuna, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Dobráci“ se konečně dočkají, stavba nové zbrojnice začne ještě letos  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.