Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ostrov odpustil podnikatelům nájemné za téměř půl milionu korun

Pomoc podnikatelským subjektům schválilo vedení Ostrova už při první jarní vlně šíření nemoci covid-19. Ta spočívala v odpuštění nebo snížení nájemného těm, kdo používají k podnikání prostory ve vlastnictví města.

„Chtěli jsme a stále jim chceme pomoci snížit propad ekonomických výsledků, které jsou důsledkem restriktivních opatření přijímaných vládou v rámci řešení koronavirové krize. Rada města schválila dočasnou změnu nájemních smluv na pronájem prostor určených k podnikání v majetku města Ostrov,“ uvedl mluvčí ostrovské radnice Jiří Jiránek.

Změna spočívá v dočasném stoprocentním upuštění od plateb nájemného nájemcům těchto prostor určených k podnikání, kteří byli, v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu vládou ČR v důsledku pandemie koronavirové infekce, nuceni úplně uzavřít své provozovny, a v dočasném upuštění od plateb nájemného ve výši pětadvacet procent nájemcům, kteří měli své provozovny otevřeny či otevřeny částečně.

„Úlevy se týkají období od trvání nouzového stavu od 12. 3. 2020, případně dobu bezprostředně následující. Upuštění od úplné či částečné platby nájemného se nevztahuje na služby spojené s užíváním prostorů určených k podnikání,“ doplnil mluvčí.

Podnikatelé o slevu nebo odpuštění nájemného musejí samozřejmě požádat, což v prvním pololetí učinilo 27 nájemníků podnikajících v městských prostorách.

„Celková sleva na nájemném za první vlnu koronavirové krize byla ve výši 453 866,56 Kč. Naše podpora samozřejmě na jaře neskončila a platí i nadále, takže počítáme s tím, že se podnikatelé přihlásí o další odpuštění nájmů za podzimní a zimní období, kdy probíhaly další vlny pandemie,“ dodal starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky sleva, nájemné, Ostrov, podnikání, pandemie, covid-19, platba, koronavirová krize, Česko, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov odpustil podnikatelům nájemné za téměř půl milionu korun  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.