Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Ostrově začali s odtahováním vraků, uvolnili tak čtyřicet parkovacích míst

Vedení radnice vzalo nový zákon týkající se odstraňování vraků z ulic města pevně do rukou a společně se strážníky městské policie začalo jednat. Během několika posledních týdnů bylo řešeno 26 vozidel, z toho bylo 10 vozidel odtaženo, 12 vozidel si na základě výzvy odstranili sami majitelé a 4 vozidlům běží nezbytná zákonná lhůta k odstranění.

„Dalších zhruba 14 vozidel bylo odstraněno v rámci blokového čištění,“ říká velitel Městské policie Ostrov Ladislav Martínek.

Nejčastějšími důvody k odtažení vozidla je dlouhodobě neplatná STK, ohrožení životního prostředí nebo fakt, že vozidlo je na první pohled vrakem. „Využíváme také možnosti, že dochází k narušení estetického vzhledu obce. Snažíme se využívat možnosti zákona v současné chvíli na 100 % a jsme nekompromisní,“ doplňuje velitel.

Problémy s autovraky řeší většina měst v České republice. Nedávno začal platit zákon, který dává radnicím i strážníkům větší pravomoci. A toho právě ostrovští radní využili.

„Jsem rád, že jsme před pár měsíci přijali pravidla pro odstraňování vraků a ještě raději jsem, že v praxi fungují a že se daří tato kdysi vozidla odstraňovat. Městská policie Ostrov i pracovníci města si mákli, ale stojí to za to,“ uvedl Jan Bureš (ODS).

Odtahem vraků totiž zdaleka nedochází jen k vyčištění města. Podstatné je i uvolňování parkovacích míst, kterých je v dnešní době rovněž nedostatek.

„Dá se říci, že jsme vytvořili přibližně čtyřicet nových parkovacích míst. Když vezmeme průměrné náklady na tvorbu jednoho parkovacího místa, jsme někde na částce šedesát tisíc korun. Takže když to sečteme, ušetřili jsme městu zhruba dva a půl milionu korun,“ dodal Ladislav Martínek s tím, že v této činnosti budou strážníci i nadále pokračovat.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Ostrov

Štítky doprava, parkování, městská policie, Ostrov, Karlovarský kraj, obecní policie, Česko, Jan Bureš, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostrově začali s odtahováním vraků, uvolnili tak čtyřicet parkovacích míst  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.