Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za odvoz odpadu zaplatí karlovarská radnice o dva a půl milionu korun více

Město vyhlásilo výběrové řízení na zajištění sběru a svozu separovaného odpadu na následujících pět let. Výsledky soutěže radní nemile překvapily. Místo nynějších pěti milionů korun musejí od příštího roku vyčlenit z rozpočtu města více než sedm a půl milionu korun.

„Výběrové řízení se vyhlašuje vždy na pět let. Do soutěže se přihlásily dvě firmy a jejich nabídkové ceny výrazně převyšovaly cenu, kterou platíme nyní,“ uvedla Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka města Karlovy Vary.

Zatímco nynější dodavatel služeb, společnost Resur nabídla cenu 7 641 000 korun, konkurenční společnost AVE poslala nabídku přesahující 9,6 milionu korun.

„Navýšení ceny je logické a vyplývá ze situace na trhu. Většina komodit se totiž začala vykupovat za daleko nižší ceny než v minulosti a u některé dokonce musíte zaplatit, aby vám ji vůbec vykoupili,“ doplňuje karlovarský radní Martin Dušek (ANO).

Karlovarská radnice v uplynulých pěti letech platila za zajištění sběru a svozu separovaného komunálního odpadu jako je papír, sklo, plast, nápojový karton a kov přibližně pět milionů korun.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky ekologie, odpady, kontejnery, Karlovy Vary, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Martin Dušek, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za odvoz odpadu zaplatí karlovarská radnice o dva a půl milionu korun více  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.