Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karlovy Vary znovu odmítly prodej sanatoria Trocnov

Vedení Karlových Varů rozhodlo, že nebude prodávat sanatorium Trocnov. O koupi má opakovaně zájem současný nájemce. Podle primátorky Karlových Varů Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) se ale v současnosti prodej hotelového zařízení městu nevyplatí.

"Dostali jsme nabídku, abychom zveřejnili záměr na prodej sanatoria Trocnov. Ale rada tuto nabídku neschválila. Zatím nezamýšlíme, že bychom Trocnov prodali. Máme dál zájem, abychom ho pronajímali a příští rok by mělo dojít k novému výběrovému řízení," uvedla Andrea Pfeffer Ferklová.

Podle vedení města v současné době, když se cestovní ruch potýká s důsledky koronavirové krize, není vhodná doba na prodej hotelu. Navíc Trocnov je jednou z posledních cennějších nemovitostí, které město vlastní a je snadno prodejná.

O prodeji sanatoria Trocnov uvažovalo město už několikrát. Dokonce se návrh na prodej dostal až do zastupitelstva. Nikdy se tak ale nestalo. Důvodem bylo jednak to, že se výrazně lišily znalecké posudky na cenu hotelu, ale i to, že nájemce do budovy investoval a nebylo jasné, jestli tyto investice nebude žádat zpět, a tím by se snížila kupní cena.

Současná smlouva o pronájmu skončí na konci března příštího roku. Město má z pronájmu ročně tři miliony korun.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, reality, lázně, Karlovy Vary, Trocnov, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary znovu odmítly prodej sanatoria Trocnov  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.