Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nová lávka u Svatošských skal bude dokončená v říjnu

Karlovarský kraj dokončuje stavbu lávky přes řeku Ohři u Svatošských skal. Nový most v oblíbeném turistickém místě odlehčí dřevěné lávce, která náporu návštěvníků nestačí. Náklady na stavbu visuté ocelové lávky a příjezdových cest se odhadují na 25 milionů korun. Práce by mohly být dokončené dříve než byl původní termín, řekl krajský radní Josef Janů (Piráti).

"Původní termín dokončení byl v listopadu letošního roku, stavební firma ale předpokládá, že lávku dokončí dřív, ideální by byl konec září, ale spíše to bude v říjnu," řekl Josef Janů. "Jsou tam už pylony, konstrukce zavěšení i mostovka. Dodělávají se násypy příjezdových cest, zábradlí a finální úpravy povrchu," dodal radní.

Současná visutá lávka je úzká, výrazně tak limituje pohyb chodců a zejména cyklistů. Rekreační areál leží na páteřní cyklostezce podél Ohře a při dobrém počasí jím projedou stovky cyklistů denně. Navíc už dřevěná lávka není v dobrém technickém stavu.

Na novém mostě se začalo pracovat letos na jaře. Bude bezbariérový a průjezdný pro auta do 3,5 tuny. Byl to jeden z požadavků stavby, aby se záchranáři mohli dostat například ke zraněným cyklistům.

Studie nového přemostění, které spojí břehy Ohře na krajské cyklostezce, byla připravená už v roce 2016. Karlovarskému kraji se po několika jednáních podařilo získat okolní pozemky, na nichž je rekreační areál zhusta využívaný k výletům cyklisty i rodinami. Pozemky patřily České poště. Nakonec kraj dojednal bezplatný převod státního majetku na kraj.

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, stavby, most, Karlovarský kraj, lávka, Josef Janů, Ohře, Česká pirátská strana, cyklista, Česká pošta, skála

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová lávka u Svatošských skal bude dokončená v říjnu  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.