Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Porcelánka Thun 1794 krizi přežije, má dokonce nové zakázky

Porcelánka Thun 1794 koronavirovou krizi přežije. Dokonce má šanci, že po skončení mimořádných opatření výroba vzroste. Firma s asi 550 zaměstnanci chce dokonce přibírat nové, řekl generální ředitel Thun 1794 Vlastimil Argman.

"Přežili jsme to tak, že jsme udrželi zaměstnanost a udrželi jsme výrobu. A nepotkalo nás žádné neštěstí, že by se sem dostal koronavirus a museli bychom zavést nějaká zvláštní hygienická opatření. A teď se na nás snad začne usmívat štěstí," uvedl Vlastimil Argman.

"Máme rozpracovanou zakázku pro velký italský potravinářský řetězec, který by měl začít odebírat. A máme před podpisem obrovský kontrakt tady v tuzemsku, který by nám měl zajistit práci až do konce roku," pokračoval Argman. V souvislosti s tím by tradiční výrobce porcelánu chtěl přijmout asi 15 až 20 dalších zaměstnanců. Výroba by se pak mohla zvednout a porcelánka zřejmě zavede třísměnný provoz.

Přitom na počátku koronavirové krize měl podnik problémy. Zakázka pro italského odběratele se kvůli opatřením v Itálii zastavila a porcelánka musela požádat o překlenovací úvěr 25 milionů korun.

Podle Argmana ale, na rozdíl od některých vládních opatření na podporu firem, fungovala spolupráce s dodavateli například energií, kteří firmě umožnili rozložení plateb do delšího časové období a tím i překlenutí nejhorší doby, kdy porcelánce chyběly tržby. Podobně i Státní správa sociálního zabezpečení nebo VZP umožnily rozložení plateb.

Thun 1794 v posledních letech hospodařil s mírnou ztrátou. I za letošní rok podle Argmana hospodaření skončilo ztrátou v řádku několika milionů korun. Nové zakázky, které se firmě podařilo nasmlouvat, by ale mohly ekonomice firmy výrazně pomoci a po několika letech by se hospodaření mohlo dostat opět do černých čísel.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, sklo, koronavirus, porcelán, firmy, Thun 1794, koronavirová krize, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porcelánka Thun 1794 krizi přežije, má dokonce nové zakázky  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.