Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nalezenou kameru odnesli mladíci na policii. Druhý den se vrátila svému majiteli

Ocenění od policie dostali tři mladíci z Mariánských Lázní, kteří na začátku září nalezli v jednom z parků videokameru. Ta patřila třiaosmdesátiletému muži z Nymburska, který přijel do města do lázní. Díky poctivým nálezcům se kamera vrátila zpět ke svému majiteli.

Videokameru za desítky tisíc našli v parku v Mariánských Lázních dvanáctiletý Patrik Nghiem, Mikuláš Prinz a jedenáctiletý Petr Smutný. Mladíci neváhali a kameru odnesli na policejní stanici. „Vůbec jsme nepřemýšleli nad tím, že bychom si kameru nechali. Víme, že v podobných případech se má věc odnést na policii, takže jsme tam rychle šli,“ shodla se trojice mladíků.

Nalezená kamera se tak během chvíle ocitla v rukou policistů. Ti se mladíků zeptali, kdy a kde kameru našli, a začali pátrat po majiteli. Tím byl třiaosmdesátiletý muž z jedné menší obce na Nymbursku, který byl v Mariánských Lázních na dovolené. „Mladíkům velice děkuji, že se zachovali tak, jak se zachovali a kameru vrátili. Vážím si toho,“ vzkázal po policistech třiaosmdesátiletý muž.

Poctivé jednání tří chlapců policie ocenila. „Přímo ve škole bylo mladíkům poděkováno za příkladný přístup a kluci byli odměněni předměty s policejní tématikou,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

„Dárečky nás potěšili, nečekali jsme to. Jsme ale hlavně rádi, že se videokamera majiteli vrátila,“ uzavřeli chlapci.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, nález, policie, kamera, videokamera, Mariánské Lázně, okres Nymburk, Petr Smutný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nalezenou kameru odnesli mladíci na policii. Druhý den se vrátila svému majiteli  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.