Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Mariánských Lázních vzpomínají na devět návštěv anglického krále

Západočeské lázeňské město se v minulosti stalo velmi oblíbeným místem anglického krále Eduarda VII. Letos uplyne 180 let od jeho narození a v Mariánských Lázních proto připravili první Královskou prohlídku města. Ta seznámí návštěvníky i obyvatele města s životem anglického krále i místy, kde rád pobýval.

„Vycházka za památkami, které připomínají nejslavnějšího návštěvníka Mariánských Lázní, je zaměřena hlavně na devět pobytů Eduarda VII. ve městě. Král od mládí hodně cestoval, avšak krásu Mariánských Lázní objevil až v pozdějším věku. Návštěvníci se samozřejmě dozvědí i o dalších událostech v panovníkově životě,“ říká Elena Sorokina, PR manažerka Lokální destinační agentury Mariánské Lázně.

Hlavní myšlenkou této exkurze, která je na programu ve čtvrtek 27. května od 15:30 a 17:30, je zajímavou formou a na čerstvém vzduchu připomenout zásluhy anglického krále o propagaci lázní a o šíření dobrého jména města nejen v Evropě, ale i ve světě. Prohlídku povede členka výboru Klubu českých turistů Mariánské Lázně Milena Kafková. Ta přiznala, že ji velmi obohatilo seznámení se s životem takové osobnosti, jakou byl Eduard VII.

„Dovedu si nyní lépe představit lázeňský život na počátku 20. století a vžít se do doby největšího rozmachu a slávy města. Eduard VII. mě osobně zaujal jako král a představitel, nové doby, šarmantní muž a vzdělaný diplomat s vybraným chováním,“ přiznala Milena Kafková.

Prohlídka by mohla být zajímavá jak pro lázeňské hosty, tak pro místní občany. Letos milovníky historie Mariánských Lázní čeká ale ještě jedna zásadní událost spojená s královskými památkami.

„Ta se uskuteční 21. srpna, tedy v den, kdy před 116 lety slavnostně otevíral král Eduard VII. Královské golfové hřiště. V tento den proběhne druhý okruh exkurze, který zavede zdatnější zájemce až na toto golfové hřiště,“ dodala Elena Sorokina.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MUML

Štítky Mariánské Lázně, krák Eduard VII., exkurze, prohlídka města, Karlovarský kraj, lázně, návštěva, Klub českých turistů, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mariánských Lázních vzpomínají na devět návštěv anglického krále  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.