Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zahájení lázeňské sezony bude on-line, na mši se přijímají rezervace

Mariánské Lázně v minulých dnech zrušily velkolepé slavnostní zahájení letošní lázeňské sezony. Připravují ale komorní program, který bude přenášen on-line a nabídne tradiční Mši svatou, žehnání pramenům a koncert symfonického orchestru.

„Program je naplánován na 8. května a většina programu se odehraje bez přítomnosti veřejnosti. Ta bude mít přístup pouze v omezeném počtu na Mši svatou, kterou bude celebrovat diecézní biskup plzeňský Tomáš Holub. Protože se mše může účastnit pouze omezený počet lidí, přijímají se rezervace,“ vysvětluje Elena Sorokina, PR manažerka Lokální destinační agentury KIS Mariánské Lázně.

Následovat bude žehnání pramenům v pavilonu Křížového pramene, kterého se vedle zástupců církve, zúčastní také představitelé města. Od půl osmé večer se bude konat slavnostní koncert Západočeského symfonického orchestru Mariánské Lázně, během kterého se představí houslista Václav Hudeček a pianista Václav Klánský.

„Orchestr povede Martin Peschík a během večera zazní díla W. A. Mozarta a dvě kompozice Antonína Dvořáka. Koncert se ponese v duchu výročí dvou set let od založení Západočeského symfonického orchestru, který byl v Mariánských Lázních založen už v roce 1821,“ dodala Elena Sorokina.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky zahájení lázeňské sezony, on-line, Mariánské Lázně, Karlovarský kraj, Tomáš Holub, Wolfgang Amadeus Mozart, Václav Hudeček, Antonín Dvořák, Západočeský symfonický orchestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zahájení lázeňské sezony bude on-line, na mši se přijímají rezervace  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.