Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Město chce snížit počet zastupitelů, vnímá to jako krok k jednoduššímu hlasování i sestavování koalice

Počet zastupitelů města Chebu je již mnoho let nestandardní. Místo lichého počtu zastupitelů tady mají jejich počet sudý, což podle starosty města Antonína Jalovce (VPM) je v některých případech komplikované při hlasování nebo sestavování povolebních koalic.

„Změna samozřejmě začne platit až v následujících letech. Jedná se ale o krok důležitý, který nejen usnadní hlasování a výše popsané povolební vyjednávání, ale i určitou drobnou úsporu pro městkou pokladnu,“ říká Antonín Jalovec.

Cheb má v současné době 30 zastupitelé a do budoucna by jich mělo být pouze 29. Z pohledu hlasování je to tak, že pokud má být dnes nějaký návrh schválen, musí pro něj zvednout ruku šestnáct zastupitelů.

 „A to může být někdy problém. Pokud snížíme počet zastupitelů, bude ke schválení potřeba pouze patnáct hlasů, což by mělo být o něco jednodušší,“ vysvětluje dále starosta.

Ten chce změnu učinit už nyní, aby si někdo nemyslel, že jde o nějaký volební kalkul.

„Máme na tomto bodu shodu i s opozicí, která to chápe podobně a navíc lichý počet zastupitelů je ve většině měst naprosto standardní,“ dodal Antonín Jalovec, který předpokládá, že následujícím zasedání zastupitelstva bude tento návrh bez problémů schválen.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky zastupitelstvo, Cheb, hlasování, změny, koalice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce snížit počet zastupitelů, vnímá to jako krok k jednoduššímu hlasování i sestavování koalice  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.