Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Starosta Chebu ocenil tři osobnosti roku

Udělení cen se letos muselo obejít bez slavnostní akce, proto se setkání oceněných se zástupci města uskuteční, až to pandemická situace dovolí. Ceny se udělovaly v oblasti rozvoje česko-německých vztahů, charitativní a podnikatelské a také oblasti občanské angažovanosti.

„Ocenění starosty města v oblasti rozvoje česko-německých vztahů bylo uděleno Josefu Hauerovi, v oblasti charitativní a podnikatelské Světlaně Keslové a v oblasti občanské angažovanosti Aleši Kučerovi,“ řekla Simona Liptáková, mluvčí chebské radnice.

Josef Hauer začal stavět repliky městských historických střešních konstrukcí v podobě modelů, kde zachovává jejich měřítko. Zachovány jsou i „tesařské spoje“ a drobné dřevěné hřebíky rovněž odpovídají originálu. Vytvořená díla daroval městu. Světlana Keslová se dlouhodobě věnuje trenérské činnosti v atletice, pořádá kurzy malování a kreativity pro děti i dospělé a věnuje se i podpoře Hospice Sv. Jiří v Chebu. Třetí oceněný Aleš Kučera vybudoval společně s několika kamarády pomník padlých v Městských sadech, a to včetně seznamu 71 padlých Američanů. Památník daroval městu.

 „Je mi ctí, že mohu ocenit osobnosti spjaté s naším městem. Jsou to lidé, kterým není zatěžko dobré věci věnovat svůj čas a um, a mají zájem rozvíjet a prohlubovat vztahy mezi námi všemi. Jejich cesty a životní příběhy jsou často protkány nelehkými osudy. A právě za jejich životní postoje a práci pro druhé si jich velmi vážím. Všem oceněným gratuluji, přeji především pevné zdraví a hodně elánu do další činnosti,“ sdělil starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ocenění, osobnost, Cheb, starosta, Karlovarský kraj, Josef Hauer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta Chebu ocenil tři osobnosti roku  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.