Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé v Chebu mohou přispět k vánoční výzdobě města

Starosta města Antonín Jalovec (VPM) se letos vzhledem k epidemiologické situaci a vládním opatřením rozhodl nevyhlašovat tradiční soutěž O nejkrásnější vánoční květináč. Vánoční květináče sloužící jako zátarasy chebského náměstí do vánočního hávu neozdobí ani žáci chebských škol a tak se toho může zhostit veřejnost.

„Nechceme veřejnost o tuto symboliku chebských Vánoc připravit. Nainstalované květináče s malými stromky si může přijít veřejnost ozdobit sama. Je to příležitost i pro rodiny, které v tomto „covidovém“ období tráví společně doma více času,“ říká Antonín Jalovec.

Ten dále uvedl, že nikdo zatím neví, jakou podobu budou mít letošní Chebské vánoční trhy, ale atmosféru Vánoc si v Chebu mohou lidé připravit sami.

„Na náměstí je už připraven vánoční strom. Taktéž budou vedle již stojící zvoničky a nové podesty kluziště postaveny i stánky. Těch bude méně, než je tomu obvykle zvykem. Snad budou i využity k prodeji zboží,“ doplňuje starosta Chebu.

Na náměstí vyroste i zbrusu nové kluziště. V minulých letech si ho město pronajímalo, a protože nájem byl vysoký, rozhodlo vedení radnice na jaře o koupi nového, s pokročilou a energeticky úspornější technologií.

„Vynaložené náklady na pořízení kluziště se do tří let vrátí. Velmi atraktivní určitě budou i nové průhledné mantinely,“ dodává Antonín Jalovec a znovu vyzývá občany města, aby přišli ozdobit květináče se stromky.

„Ty jsou nainstalovány v horní části náměstí u Brány času,“ dodala mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Cheb, Vánoce, výzdoba, Karlovarský kraj, květináč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Chebu mohou přispět k vánoční výzdobě města  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.