Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Vítězný chebský „Meganápad“ dostává konkrétní podobu

Radnice v letošním roce vyčlenila pět milionů korun na takzvaný participativní rozpočet. V jeho rámci vyhlásila akci Meganápady, do které měli obyvatelé Chebu posílat projekty, které pomohou zlepšit život ve městě. Vítězný projekt nazvaný Oříšky v hodnotě sto tisíc korun je těsně před dokončením.

„Osázení svahů v parku keři lískových oříšků. Vysazení stromů ořešáku královského (vlašský ořech). Zhotovení a instalace hnízdních budek pro veverky a zpěvné ptactvo. Instalace informativní tabulky v Hradební ulici,“ takto popsala vítězný projekt autorka Dagmar Kalina.

Z přihlášených projektů bylo vybráno sedmnáct takzvaně realizovatelných akcí, o kterých hlasovali obyvatelé města. Celkem čtrnáct projektů se rozhodlo vedení radnice zrealizovat.

"Byli jsme velmi mile překvapeni, jaký zájem akce Meganápady u veřejnosti vzbudila. Určitě budeme v podobných projektech pokračovat i v nadcházejících letech,“ sdělil starosta města Antonín Jalovec (VPM) po vyhlášení výsledků prvního ročníku.

Vedle již zmiňovaného projektu Oříšky město vybuduje například mořskou pláž, kuličkovou dráhu nebo stezku pro bosé nohy.

„Co se týká vítězného projektu Oříšky, tak budky jsou již vyrobeny a budou sloužit veverkám a zpěvnému ptactvu v parku u Hradební ulice. Na dokončení projektu se pracuje,“ dodal starosta s tím, že i takto malé pozitivní zprávy jsou v dnešní době potřeba a není jich nikdy dost.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto meganapady.cz

Štítky meganápady, Cheb, investice, Karlovarský kraj, hlasování, vítěz, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězný chebský „Meganápad“ dostává konkrétní podobu  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.