Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči v Chebu budou mít nové garáže za 56,3 milionu korun

V Chebu stavbaři budují nové provozní garáže pro Hasičských záchranný sbor. Investice za 56,3 milionu Kč začala v závěru března a skončit má v září 2021. Nové garáže mají už hotový skelet a střešní plášť, informoval dnes Jan Kutač, ředitel oblasti závodu Pozemní stavby Západ společnosti Swietelsky stavební, která stavbu provádí.

Nové garáže chtěli chebští hasiči dlouho. "Plní se tak přání, o němž se poprvé mluvilo před čtvrt stoletím. Vzniklo několik návrhů, ale zejména nedostatek financí záměr vždy zastavil," uvedl ředitel Územního odboru Cheb Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Jan Doubrava.

Jednopodlažní objekt, který zabere zhruba 1350 čtverečních metrů, vyrůstá v ulici 17. listopadu v místech, kde stávaly už nevyhovující garáže a venkovní mycí rampy. "Demolice postupovala po částech. Zvláštní pozornost jsme věnovali materiálům s povahou nebezpečných látek, což byl třeba případ střechy s azbestocementovou krytinou," uvedl Jan Kutač. Dělníci tak museli pracovat v respirátorech a ochranných oblecích.

Od května se už buduje nové zázemí hasičské techniky. Garáže s moderním technickým a hygienickým zařízením hasičům ulehčí práci a díky novým technologiím také zrychlí jejich výjezd k mimořádným událostem.

Stavbu garáží financuje Česká republika ze státního rozpočtu na návrh generálního ředitelství HZS ČR. V letech 2010 až 2011 se díky velké podpoře města Cheb podařilo zrekonstruovat vnitřní prostory a celé zázemí chebské hasičské stanice. Ta v regionu zajišťuje požární ochranu pro 19 měst a obcí s téměř 50.000 obyvateli. Slouží v ní 36 výjezdových hasičů ve třech směnách, kteří loni vyjeli k 612 zásahům.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, stavby, hasiči, Cheb, garáž, Hasičský záchranný sbor, Karlovarský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Chebu budou mít nové garáže za 56,3 milionu korun  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.