Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Naděje na miliardovou investici zhasla, strategický partner svůj záměr odložil

Město Cheb hledá investora do průmyslového parku II. Vážný zájemce, který o lokalitě jednal s vedením radnice, oznámil, že své peníze investovat nebude kvůli ekonomické krizi a nejistému výhledu do budoucnosti.

„Významná globální firma, která plánovala několikamiliardovou investici v chebském Průmyslovém parku II., od svého záměru odstoupila. Cheb o tuto investici soutěžil s dalšími lokalitami v Německu. Firma se rozhodla, že vzhledem k současné ekonomické krizi a nejistému výhledu do budoucna, odloží realizaci celého záměru minimálně o několik let a zamýšlenou halu nepostaví zatím nikde,“ sdělil starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

V průmyslovém parku mělo vzniknout přes sto padesát nových pracovních míst, což se nyní nestane. Pozitivní ale podle starosty je fakt, že investor nezrušil svůj záměr kvůli malé atraktivitě Chebu, ale kvůli ekonomické situaci.

„Navíc jsme se díky tvrdým a intenzivním jednáním s investorem mnoho naučili a řadu věcí posunuli kupředu. Mnohem lépe nyní víme, co konkrétně takový typ investora preferuje, co přesně ještě musíme připravit, aby byl nový průmyslový park ještě atraktivnější a my měli šanci zlanařit opravdu ty nejpřínosnější a nejzajímavější projekty. Za sebe pak kvituji, že jsem si při jednáních a korespondenci aspoň procvičil uvadající němčinu a naučil se pár vyjednávacích strategií. Obojí se může v budoucnu hodit,“ pokračoval starosta.

Cheb tak znovu vyhlíží případného zájemce, ale nechce slevit ze čtyř jasně definovaných požadavků.

„Musí jít o strategického investora, který využije významnou část či dokonce celý park. Musí upřednostnit kvalitu pracovní síly před kvantitou, tedy raději vytvořit méně kvalifikovaných pozic než hodně nekvalifikovaných. Požadujeme také, aby významným způsobem podporovat společenský život v Chebu a okolí a zajistit minimalizaci vlivu své investice na životní prostředí,“ dodal Antonín Jalovec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Cheb, průmyslovy park, investice, záměr, podmínky, krize, investor, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Naděje na miliardovou investici zhasla, strategický partner svůj záměr odložil  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.