Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Americký most v Chebu vyvolává mnoho otazníků

Vedení města zvažuje co dál s frekventovaným mostem přes řeku Ohři. Nabízí se totiž generální oprava nebo stavba mostu nového. Ten by však ležel úplně jinak a následně by na něj navazovala nová komunikace vedoucí k prodejně Lidl.

„Projekt na jiné uložení Amerického mostu a jeho následné napojení na novou komunikaci není ničím novým. Na radnici leží už několik let a je dokonce v územním plánu města. My se musíme v dohledné době rozhodnout, jak tuto situaci vyřešit. Stávající most sice není v úplně špatném stavu, ale za pár let bude potřebovat generální opravu,“ vysvětluje místostarosta Chebu Jiří Černý.

Vedení města tak musí řešit otázku, zda most nechá ještě nějakou dobu sloužit a připraví výstavbu nového mostu s novou komunikací procházející kolem Kulturního centra Svoboda k prodejně Lidl a nebo zda zafinancuje pouze zmiňovanou generální opravu.

„Odhadované náklady na nový most jsou někde kolem osmdesáti až sto milionů korun a generální oprava může být od deseti do třiceti milionů korun. Rozhodnout o cestě, kterou půjdeme, musíme nejpozději v příštím roce,“ doplnil starosta města Antonín Jalovec.

Město Cheb spravuje 14 mostů a 14 lávek a nespočet propustek. Vše je zahrnuto v takzvaném Generelu mostů, lávek a propustků, který se každý rok aktualizuje. Z generelu mimo jiné vyplývá, že je třeba řešit most ve Šlapanech, lávku v Ašské ulici nebo most v Hroznatově, který je rovněž ve špatném stavu.

„V úvahu připadá i stavba úplně nového mostu, který by spojil Truhlářskou ulici se sídlištěm Zlatý vrch, ale tam se bavíme o nákladech kolem sto padesáti milionů korun. Dotace na takový projekt ale neexistuje. I když by nám to výrazně pomohlo vyřešit dopravní situaci ve městě, zatím to není moc reálné. Ale kdybychom byli úspěšní v hospodaření a přišly nějaké dobré roky, umím si stavbu nového mostu představit,“ dodal další místostarosta Miroslav Plevný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky doprava, investice, mosty, generel, Cheb, Karlovarský kraj, radnice, Lidl, Ohře, lávka, Jiří Černý, Miroslav Plevný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Americký most v Chebu vyvolává mnoho otazníků  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.