Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zastupitelé Chebu rozšířili místa, kde je zakázáno popíjení alkoholu na veřejnosti

Po dvanácti letech se zákaz rozšiřuje ze šesti stávajících lokalit o dvanáct dalších. Jedná se většinou o parky a parkoviště u obchodních domů. Důvodem rozšíření vyhlášky je předcházení narušování veřejného pořádku a ničení mobiliáře.

„Vyhláškou z roku 2008 je konzumace alkoholu zakázána v historickém jádru města, v území krajinné výstavy, v Městských sadech, Sadem míru, na třídě Svobody a náměstí Dr. Milady Horákové před nádražím,“ popisuje dvanáct let trvající stav mluvčí města Tomáš Ivanič.

Zastupitelstvo města nyní schválilo novou Obecně závaznou vyhlášku o zákazu konzumace alkoholických nápojů na vymezených veřejných prostranstvích. Oproti předchozí vyhlášce z roku 2008 přibyly další lokality, kde nebude popíjení alkoholu dovoleno.

„Nyní například přibydou další parky nebo parkoviště a veřejná prostranství u supermarketů a obchodních center. Cílem vyhlášky je předcházet narušování veřejného pořádku a ničení mobiliáře, které je s popíjením alkoholu na lavičkách, v parcích a na podobných místech často spojeno,“ doplnil mluvčí Chebu.

Zákaz konzumace alkoholických nápojů se samozřejmě nevztahuje na venkovní části restauračních provozoven takzvané předzahrádky a na konzumaci alkoholických nápojů v rámci stánkového prodeje při veřejných akcích.

„Výjimka platí i na takzvané piknikové louce na území krajinné výstavy. Ta ale platila i doposud, takže tady se nic nemění. Seznam lokalit je uveden na webových stránkách města,“ dodal Tomáš Ivanič.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky alkohol, vyhláška, zákaz, Cheb, alkoholický nápoj, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé Chebu rozšířili místa, kde je zakázáno popíjení alkoholu na veřejnosti  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.