Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chebská porodnice je připravena na otevření

Porodní sály a oddělení šestinedělí v Chebské nemocnici budou od června maminkám znovu k dispozici. Zpět do plného provozu se vrátí hned v pondělí 1. června. Na maminky čeká sehraný porodnický tým a domácí atmosféra, která je na chebské porodnici nejvíce oceňována.

“Vím, že naše porodnice je velmi oblíbená u maminek a mnohým bylo líto, že nemohou své děti přivést na svět právě u nás. Ale organizačně ji nebylo možné otevřít dříve,” vysvětluje ředitel chebské nemocnice Martin Krušina.

Zaměstnanci porodnické části totiž v uplynulých týdnech posilovali oslabená oddělení chebské nemocnice a pomohli je tak udržet v chodu. 

“To, že od pondělí bude porodnice znovu v provozu, je skvělý signál nejen pro maminky, ale v zásadě pro každého. Situace se i v našem městě a nemocnici postupně vrací do normálu,” doplnil ředitel.

Nastávající maminky se tak mohou těšit především na nové zázemí v pavilonu A, které od loňského roku nabízí plný komfort moderní porodnice.

„Samozřejmě vše bude včetně sehraného porodnického týmu a domácí atmosféry, které jsou přesně tím, co je na chebské porodnici nejvíce oceňováno. To vše pak korunuje jedinečný výhled na město ze samotné porodnice i pokojů na oddělení šestinedělí,“ doplnil Vladislav Podracký, mluvčí Karlovarské krajské nemocnice, pod kterou ta chebská spadá.

V chebské porodnici se každoročně za běžné situace narodí kolem 500 dětí a vyhledávána je dlouhodobě právě pro svou atmosféru.

„Porodnice je součástí Nemocnice v Chebu, která byla vybudována v letech 1836 až 1839. Dnešní porodnice již nesídlí v původních historických budovách, ale na počátku roku 2019 se přestěhovala do zcela nové hlavní budovy nemocnice,“ dodal mluvčí.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky porodnice Cheb, otevření, atmosféra, Karlovarský kraj, nemocnice, Martin Krušina, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebská porodnice je připravena na otevření  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.