Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Meganápadem roku 2020 jsou Oříšky nejen pro Chebany

Radnice v Chebu ukončila hlasování o projektech, které předkládala veřejnost v rámci takzvaného participativního rozpočtu města. Do něj radnice vyčlenila pět milionů korun, za které chce realizovat nápady svých obyvatel, které mají vést ke zpříjemnění života ve městě.

„Osázení svahů v parku keři lískových oříšků. Vysazení stromů ořešáku královského (vlašský ořech). Zhotovení a instalace hnízdních budek pro veverky a zpěvné ptactvo. Instalace informativní tabulky v Hradební ulici,“ to je stručný popis projektu Oříšky od autorky Dagmar Kalina, který vyhrál hlasování obyvatel Chebu o nejlepší Meganápad letošního roku.

Autorka vítězného projektu se může těšit na osobní setkání se starostou města Antonínem Jalovcem. Ten je doslova nadšen zájmem veřejnosti o první ročník této akce. Celkem obyvatelé Chebu na radnici doručili 35 nápadů, ze kterých šlo ale reálně realizovat pouze sedmnáct.

„Hlasovalo se tedy pouze o realizovatelných projektech a celkem se do něj zapojilo 1 022 hlasujících. To je velký úspěch, neboť v jiných srovnatelně velkých městech byl počet nejen podaných projektů, ale i hlasujících podstatně nižší,“ uvedl Antonín Jalovec s tím, že velké díky zaslouží nejen obyvatelé města, ale i tým lidí, který se na celém projektu Meganápady podílel.

Vedle vítězného projektu Oříšků se na druhém místě umístila Mořská pláž v Chebu a třetí byla kuličková dráha pro děti.

Chceme samozřejmě realizovat i další projekty, tak abychom vyčerpali slíbených pět milionů korun. Navíc tuto akci chápeme i jako šanci pro malé místní firmy, kterým takovéto zakázky mohou v dnešní době pomoci. Na realizaci máme následujících 18 měsíců,“ pokračoval dále starosta.

Vedení města ani zastupitelé již nebudou do vybraných projektů zasahovat. Co si občané vybrali, to chce město zrealizovat.

„I když jsme letos zaznamenali velký zájem o Meganápady, musíme zvážit, zda je budeme vyhlašovat každý rok nebo třeba jen jednou za dva roky. A to i vzhledem k délce zmiňovaných osmnácti měsíců realizace. Možná by bylo také dobré posunout hraniční částku realizace z půl milionu korun na jeden rovný milion,“ dodal Antonín Jalovec.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto meganapady.cz

Štítky meganápady, Cheb, investice, Karlovarský kraj, hlasování, vítěz, projekt, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meganápadem roku 2020 jsou Oříšky nejen pro Chebany  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.