Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stezka na boso, kuličková dráha nebo mořská pláž jsou Meganápady, které nyní soutěží o přízeň Chebanů

Chebská radnice zveřejnila sedmnáct realizovatelných projektů navržených obyvateli města. Ty se v těchto dnech účastní veřejného hlasování. Vítězné nápady budou realizovány z městské pokladny a starosta slíbil "královsky" odměnit vítěze.

Když chebská radnice vypisovala takzvaný participativní rozpočet ve výši pěti milionů korun na akci nazvanou Meganápady, netušila, jak úspěšná bude a kolik nápadů se jí sejde. Konečných pětatřicet návrhů neskutečně nadchlo starostu města Antonína Jalovce.

„Těší mě, jak činorodé a aktivní občany v Chebu máme, protože počet podaných návrhů výrazně převýšil srovnatelně velká města, kde se participativní rozpočet už v minulosti rozjel,“ uvedl starosta.

Z došlých návrhů odborníci a vedení města vybrali sedmnáct projektů, které je reálné postavit. Tyto projekty nyní předložila chebská radnice veřejnosti k hlasování s tím, že ty nejúspěšnější bude město z oněch zmiňovaných pěti milionů korun realizovat.

Z předložených nápadů můžeme jmenovat například stezku na boso, mořskou pláž, kuličkovou dráhu, Goethovu terasu, nohejbalové a volejbalové hřiště, mega houpačku nebo workout.

„Nebudu prozrazovat své favority, ale minimálně tři projekty pokládám za skvělé a dalších pět za hodně dobré,“ pokračoval dále starosta.

I my jsme se v ulicích Chebu zeptali na názor: „Myslím si, že stezka na boso je skvělý nápad. Známe to z jiných míst a moc se nám to líbilo,“ uvedla paní Zdeňka. Naopak Jindra Novotný by byl rád, kdyby se realizoval park s výběhem a herními prvky pro psy. „Našim dětem by se líbila mořská pláž i rozšíření jízdárny v areálu DDM Sova,“ dodala maminka Jana.

Jestli vyhraje některý jmenovaný projekt nebo úplné jiný, mají nyní obyvatelé Chebu takříkajíc ve svých rukách. Do 15. května totiž mohou rozhodnout svým hlasem.

„Slibuji, že autora návrhu s nejvíce kladnými hlasy osobně přijmu na radnici a odměním ho. Královsky,“ dodal Antonín Jalovec s tím, že realizováno bude více projektů, ne pouze ten vítězný.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto maganapady cheb

Štítky meganápady, Cheb, investice, Karlovarský kraj, hlasování, projekt, pláž, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stezka na boso, kuličková dráha nebo mořská pláž jsou Meganápady, které nyní soutěží o přízeň Chebanů  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.