Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Koupaliště v Karlovarském kraji zatím mají vodu vhodnou ke koupání

Voda v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je na začátku sezony většinou vhodná ke koupání. Lehké znečištění hygienici zjistili jen na Velké Anně v Novém Sedle na Sokolovsku a v Toužimi, ve Velkém Rybníku u Hroznětína na Karlovarsku je kvalita vody zhoršená. Vyplývá to z aktuálních výsledků odběrů vzorků Krajské hygienické stanice Karlovy Vary. Ve Velkém Rybníku je voda nevhodná ke koupání každoročně už od počátku sezony.

Tento týden hygienici odebírali vzorky na karlovarském koupališti Rolava a na sokolovském koupališti Michal. U obou hojně navštěvovaných koupališť je kvalita vody na nejlepším stupni jedna z pětistupňové škály. V areálu koupaliště Rolava se nachází stanové městečko návštěvníků Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Obří přírodní koupaliště Michal zahájilo jubilejní sezónu novinkami ve vybavení i službách

I přes proměnlivé počasí už odstartovala jubilejní 20. sezóna přírodního koupaliště Michal u Sokolova, které je ve společném vlastnictví skupiny SUAS GROUP a města Sokolov. Na návštěvníky čeká nejen průzračná voda, nekonečně dlouhá pláž a ještě...

 

Minulý týden odebírali hygienici vzorky na dvou místech přehrad Jesenice a Skalka. Na Jesenici, u Rybářské bašty i u kempu Václav byla voda vhodná ke koupání bez znečištění. Na Skalce měla voda mírně zhoršené vlastnosti a byla na druhém stupni z pěti. Před dvěma týdny byla kvalita vody na Rolavě na všech třech měřicích místech, tedy na pláži, u mola i v brouzdališti, bez závad.

Bez závad byla voda i v dalších přírodních koupalištích, která hygienici sledují. Na Sokolovsku je to přehrada Tatrovice, přírodní koupaliště Bílá Voda v Chodově a Boden v Habartově. Koupání není nijak omezeno ani na Karlovarsku v Děpoltovicích, Merklíně a Otovicích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kvalita vody, čistota vody, koupání, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Karlovarském kraji zatím mají vodu vhodnou ke koupání  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.