Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Čtyři města z Karlovarského kraje soutěží o milion korun a titul Historické město roku 2020

Horní Slavkov, Žlutice, Karlovy Vary a Cheb. To jsou jména čtyř zástupců Karlovarského kraje v soutěži o titul Historické město 2020. Přihlášená města se v krajském kole utkají o postup do celostátního finále. O postupujícím rozhodne hodnotící komise složená z pracovníků Památkového ústavu v Lokti, zástupců Ministerstva pro místní rozvoj a Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

„Vítěz krajského kola získá kromě postupu také pamětní list a finanční odměnu. Titul Historické město roku se uděluje jako ocenění za nejlepší přípravu a realizaci v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón,“ vysvětlila mluvčí krajského úřadu Jitka Čmoková.

Vítěz celostátního kola soutěže bude slavnostně vyhlášen u příležitosti Mezinárodního dne památek a historických sídel v dubnu 2021. Kromě práva využívat titul „Historické město roku 2020“ získá hlavní cenu – 1 000 000 korun, umělecké dílo z českého křišťálu a pamětní grafický list od předních českých umělců.

„Jsem velmi ráda, že se města našeho kraje do soutěže přihlásila. Myslím si, že rozhodně mají co nabídnout a pevně věřím v jejich úspěch. Zároveň si myslím, že by se mělo do soutěže zapojit více měst, k čemuž se je budeme snažit v následujících ročnících motivovat,“ uvedla krajská radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková (KDU-ČSL), která byla dlouhodobě garantem a předsedkyní sekce Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky historická města, soutěž, milion korun, Karlovarský kraj, Horní Slavkov, Česko, Morava, Slezsko, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Karlovy Vary, Cheb, Loket

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři města z Karlovarského kraje soutěží o milion korun a titul Historické město roku 2020  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.