Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O krajskou dotaci požádalo sedm seniorských organizací

Karlovarský kraj měl i v letošním roce vyčleněné peníze na aktivity seniorů. V rámci tohoto programu bylo v rozpočtu kraje počítáno s částkou půl milionu korun, o kterou mohli seniorské organizace žádat. Vyplaceno ale bude pouze 305 tisíc.

„Na odbor sociálních věcí bylo doručeno sedm žádostí v celkové výši 305 tisíc korun. Protože objem požadovaných příspěvků nepřesáhl alokovanou částku, obdrží dotaci všichni žadatelé s tím, že maximální výše finanční podpory je 50 tisíc korun,“ uvedl hejtman Petr Kubis (ANO).       

O dotaci bylo možné žádat v průběhu měsíce září 2020. Finanční prostředky jsou určené na aktivity pořádané pro seniory v Karlovarském kraji.

„Mezi ně patří například projekty zabývající se poradenstvím v oblasti bezpečnosti a ochrany lidských práv nebo v oblasti zdraví a vzdělávání, a to formou pořádání seminářů a přednášek. Dále je možné dotaci využít na zajištění kulturních, sportovních a turistických akcí, případně na podporu spolkových aktivit seniorských komunit,“ vysvětluje Jitka Čmoková, mluvčí krajského úřadu.

Mezi úspěšnými žadateli jsou Sportovní seniorský klub Sadov, z. s. nebo Klub seniorů Nejdek. Ty žádaly o finanční příspěvek na podporu činnosti klubů. Dále je to také Zájmový spolek důchodců Ostrov, z. s., jenž dotaci využije na sdružování seniorů v rámci připravených aktivit a na podporu jejich ozdravných aktivit. Dále to jsou Soubor písní a tanců Dyleň Karlovy Vary, z. s., Senioři Karlovy Vary, z. s., Senioři České republiky, z. s., Základní organizace Loket a Senioři ČR z. s. - Krajská organizace Karlovarského kraje.

„Jsme rádi, že můžeme podpořit aktivní život seniorů v našem regionu, kteří se tak mohou například vzdělávat a získávat informace z oblastí prevence domácího násilí, nekalých obchodních praktik prodejců, zdravého životního stylu, ale mohou se také učit využívat moderní informační technologie a účastnit se oblíbených tréninků paměti,“ doplnil hejtman Petr Kubis.         
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky senioři, dotace, aktivity, Karlovaský kraj, Karlovarský kraj, Petr Kubis, ANO 2011, Česko, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O krajskou dotaci požádalo sedm seniorských organizací  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.