Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarští celníci narazili na padělky pracích prášků a rostlinných postřiků

Většinou se celníci při kontrolách zaměřují na padělky textilu, obuvi a galanterního zboží. To nejčastěji kontrolují na tržnicích nejen v pohraničí. Nyní ale narazili na padělky jiného zboží a navíc v kamenných prodejnách.

„Karlovarští celníci během září a začátkem října zajistili více než 400 ks padělků pracích prášků a rostlinných postřiků v hodnotě téměř 125 tisíc korun. Celníci mimo jiné provádějí kontroly zaměřené na dodržování povinností v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví a ochranu spotřebitele. Ve většině případů se setkávají s padělky textilu, obuvi a galanterního zboží, nejčastěji na tržnicích. Tentokrát zajistili padělky pracích prášků a rostlinných postřiků, a to nejen na tržnicích, ale i v kamenných prodejnách,“ říká Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

V září se karlovarští celníci zapojili do celostátní akce a v karlovarském regionu zajistili téměř dvě stovky herbicidních prostředků Roundup v hodnotě více než 100 tisíc korun, které vykazovaly známky porušení práv duševního vlastnictví.

„V jedné z prodejen dokonce našli i připravené prázdné plastové lahve a etikety tohoto přípravku. Další kontroly byly zaměřeny také na prodej pracích prostředků. Ve vytipovaných prodejnách provedli karlovarští celníci v září a začátkem října čtyři kontroly, při kterých našli bezmála 250 kusů pracích prášků značky Rex vykazujících známky porušení práv duševního vlastnictví, v hodnotě téměř 25 tisíc korun,“ doplňuje Lenka Havelková s tím, že všechny případy byly předány k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto celní správa

Štítky celní správa, padělky, prací prášky, Karlovarský kraj, prací prostředek, právo, duševní vlastnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští celníci narazili na padělky pracích prášků a rostlinných postřiků  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.