Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Krajská knihovna v Karlových Varech zůstane pro veřejnost uzavřena

Z důvodu zhoršující se epidemiologické situace je od dnešního dne uzavřena pro veřejnost Krajská knihovna Karlovy Vary. Uzavření platí podle ředitele knihovny Vratislava Emlera do odvolání.

„Vzhledem k tomu, že naše služby vyhledávají hojně také rizikové skupiny obyvatel jako jsou například senioři, či zdravotně handicapovaní, rozhodlo se vedení knihovny v součinnosti se svým zřizovatelem, Karlovarským krajem, uzavřít knihovnu pro veřejnost. Nechceme vystavovat  zbytečnému riziku naše čtenáře a návštěvníky knihovny, ale ani naše zaměstnance, z nichž někteří také patří do rizikových skupin,” zdůvodnil tento krok ředitel Vratislav Emler.

Všechny aktuální výpůjčky budou automaticky prodlouženy zatím do konce října. Čtenáři mohou navíc vracet knihy do biblioboxů u Tržnice nebo přímo u krajské knihovny. 

„Po dobu uzavření knihovny nebude bohužel možné žádat o rezervace knihovních dokumentů. Rezervace již vytvořené počkají na své čtenáře do doby, než se knihovna otevře,“ dodala Andrea Bocková, mluvčí krajské knihovny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky knihovna, uzavření, covid-19, Karlovy Vary, Krajská knihovna Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská knihovna v Karlových Varech zůstane pro veřejnost uzavřena  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.