Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karlovarským celníkům se opět podařilo vypátrat nelegální herny

Celkem šestnáct hracích automatů v celkové hodnotě 1,6 milionu korun odhalili pracovníci celní správy v Chebu a Novém Sedle. Od začátku letošního roku celníci zajistili již šestatřicet takzvaných kvízomatů v hodnotě téměř čtyř milionů korun.

„Karlovarští celníci se v září podíleli na celorepublikové kontrolní akci „GARDE", zaměřené na dodržování zákona o hazardních hrách. V rámci této akce zajistili celníci na celém území ČR ve dvaceti provozovnách 60 nelegálních technických zařízení. Hned šestnáct jich bylo vypátráno na území našeho kraje,“ uvedla Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Nelegální výherní automaty byly odhaleny ve dvou provozovnách v Chebu, kde se jednalo o třináct strojů typu Pegasus, v hodnotě 1,3 milionu korun, dále finanční hotovost a ostatní věci, které k provozování nelegální hry slouží, jako například klíče a kabely.

„Další tři kusy hracích automatů bez vydaného povolení zajistili karlovarští celníci při říjnové kontrole v provozovně v obci Nové Sedlo. Nelegální automaty celníci z provozoven odvezli do skladu celní správy. Zjištěná porušení zákona budou projednána v rámci správního řízení, při němž provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun,“ doplňuje Lenka Havelková s tím, že veškerá herní zařízení budou po pravomocném rozhodnutí zlikvidována.

Od začátku letošního roku zajistili karlovarští celníci 36 výherních technických zařízení, takzvaných kvízomatů, v hodnotě 3,6 milionu korun. V pátrání po nelegálním hazardu v regionu budou pokračovat i nadále.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto celní správa

Štítky celníci, Karlovarský kraj, nelegální hazard, výherní automaty, kvízomat, hrací automat, Cheb, Nové Sedlo, Česko, Pegasus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarským celníkům se opět podařilo vypátrat nelegální herny  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.